En Kaliteli Domateslerden üretilen AKFA Domates Salça ,tarladan toplanıp siz değerli müşterilerimize ulaşana kadar özenli ve titiz bir süreçten geçmektedir.
ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000:2005 Gıda Güvenlik Yönetim Sistemlerine Uygun olarak AKFA Bursa Karacabey Tesisleri'nde domateslerden üretilmiştir.
Kavanoz açıldıktan sonra zamanla salçanın üst kısmında küflenme olabilir. Küflenmeyi önlemek için salçanın üzerini örtecek kadar bitkisel sıvı yağ koyarak buzdolabında saklayınız.
Brix
Domatesin içerisinde bulunan katı madde miktarını gösteren değerdir. Tüketici açısından brix veya kuru madde salçanın yaklaşık kaç kg domates kullanılarak yapıldığının ifadesidir. Domates Salçası brixi genelde 28-30.(yaklaşık 6 kg domatesten 1 kg salça eldesi demektir.) Püre Brixi %11-24 arası. Brixin düşük olması salçanın kıvamının daha az olduğunun dolaysısıle daha az domates kullanıldığının belirtisidir.
Bostwick
Vizkozite ve konsistens domates mamülleri ve özellikle salça açısından kaliteyi belirleyen önemli bir kriterdir. Konsantre edilmemiş, domates suyu ve pulpun viskozitesini etkileyen en önemli faktörlerden biriside domates çeşididir. Domatesin doğal bileşenleri ve özellikle pektin miktarı viskoziteyi beliryen önemli bir faktördur. Bazı araştırmacılara göre uzun oval çeşit domateslerde yuvarlak domateslere göre daha çok pektin bulunmaktadır. Domatesin işlenmesi esnasında bir miktar hücre duvarıda pulpa geçmektedir. Buda pulpun konsistensini etkilemektedir. Bunun sebebi hücrelerin ana yapı taşlarından birinin selüloz olmasıdır.
Tuz
Domateslerin doğal yapısında %0,05 ile %0,1 arası tuz (Sodyum Klorür-NaCl) bulunur.
Renk
Domateslerde doğal renk unsurunu karotenoidler belirler. İstenilen rengi elde etmek için kaliteli hammadde ve bu hammaddeye uygun proses şartları belirlenmelidir. Yeşil oranı fazla olan domateslerde renk daha açık olmaktadır.Yeşil domateslerdeki klorofilin ısıyla esmer renkli feofitinlere dönüşmesi şeklinde açıklanabilir. Isıl işlem uygulamasında her zaman renk ve besin değeri kaybı söz konusudur. Pastörizasyon ve sterilizasyon sıcaklıkları ve süreleride renk unsurunu etkileyen önemli faktörlerdendir.İÇİNDEKİLER: DOMATES. BESİN DEĞERİ | 100 G 'DA |
ENERJİ | 355KJ/87 KCAL |
YAĞ | 0,0 G |
DOYMUŞ YAĞ | 0,0 G |
PROTEİN | 4,5 G |
KARBONHİDRAT | 18,2 G |
ŞEKER | 14 G |
TUZ | 0,7 G |
STOKLAR BELİRLİ SAYIDA SINIRLIDIR. (*) FİYATLAR DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİR.